EXCELENT WHISKY TOUR
- neboli setkání milovníků whisky -

Milí přátelé,

chcete-li ochutnat excelentní degustační řadu whisky z různých koutů naší planety, nebo se chcete dozvědět více
o její výrobě a zpracování, pak tedy vítejte na stránkách, které Vás podrobně seznámí s programem, jenž jsme pro Vás připravili.

Jedná se o setkání, které probíhá ve zrekonstruované, historické, venkovské usedlosti z roku 1787 a které Vám pomůže nahlédnout do tajů základů přípravy i historie vzniku výroby whisky.

Degustační řada je bohatá a umožní Vám ochutnat nejen Bourbony z Kentucky, nebo slavnou výběrovouTennessee whisky Jacka Daniela, ale také Irskou whiskey nebo whisky z Japonska.

Samostatnou a také nejvýraznější kapitolou je samozřejmě Skotsko. Tahle část světa mě vždycky lákala a voněla mi domovem. Keltské kořeny v sobě cítím totiž daleko silněji, než kořeny slovanské. Vůně tamních pahorkatin , potoků v roklích, vřesu, rašeliny a také skvělé whisky je mi blízká a já tu vůni vzrušeně nasávám v duchu i nyní a cítím celou tu drsnou
a smutnou historii touhy po svobodě i hrdost a statečnost těch, kteří tam žili a žijí a všechnu tu touhu a bolest vyzpívávají
ve svých písních a baladách.

Pojďte i Vy vdechnout atmosféru amerických barů Manhattanu, saloonů Divokého západu, klubů lordů, anglických gentlemanů, obyčejných lidových náleven, irských pubů i roklí Skotské pahorkatiny v Highlands. Ponořme se do tajemného přítmí světa whisky, nebo protemnělého žáru hořících polen mohutných kamenných krbů. Ochutnejme společně přítomnost
i historii . . .


Libor Staněk

OBSAH KURZU

» Úvod do historie
» Dělení dle regionů
» Dělení jednotlivých druhů
» Degustace výběrové řady whisky
» Technologie a způsoby zpracování
» Výrazy a názvosloví
» Anglické kluby gentlemanů
» Americké bary a barpulty
» Sklenice na whisky, whiskey a bourbony
» S vodou nebo bez, na led či se sodou?
» Skotská hospoda - tradice a současnost
» Kilty, Klany a Black Watch
» The Flower of Scotland and St. Andrews Cross
» Vznik názvů palíren a pálenek
» J.D. a sněhulák z Tennessee
» Whisky a doutníky

"Příliš mnoho čehokoli je špatné, ale příliš mnoho dobré whisky je sotva dost"

Mark Twain

GASTRONOMIE

Pátek - večeře
Glen's beef - hovězí na horském tymiánu s domácím chlebem
Paté of Edinburgh and baguete - paštika s bagetou
Rusty Irish nail's - uzené s pepřem, případně křenem

Sobota
Highland's fog - krůtí kaldoun, káva, čaj, džus, pečivo
William Wallace paté, french bread - paštiky s pečivem
Scotch Turkey - Pečený krocan s divokými brusinkami
Eggs of the Gentleman's Club - vejce s uzenou omáčkou J.D.
Queen Elizabeth's Roastbeef - Roastbeef Královny Alžběty
Scarborough market fruits - zmrzlina s horskými ostružinami
0'Harra's smoked piglet - uzené sele se žlutým melounem
Red - haired Paddy's Dream - pražené mandle na rašelině

Neděle - snídaně
Colonial Morning (English breakfast)
Grilovací párečky, slanina, šunka, vejce, salát, pečivo, káva, čaj, džus, mléko.

"Je pravda, že whisky se s věkem zlepšuje. Čím jsem starší, tím víc se mi líbí."

Ronnie Corbett

PROGRAM

Počet
Setkání je organizováno pro menší, obvykle osmičlenné skupiny, tedy nikoliv masově a cílem je docílit spíše komornějšího prostředí.

Cena
5.500,- Kč na osobu obsahuje kompletní degustační řadu 20ti vzorků z Irska, USA, Japonska a Skotska, dále pak ubytování od pátka do neděle, bohaté kompletní stravování, kurzovné, neomezené množství nealkoholických nápojů jako například kávy, čaje, vody a džusů a také reprezentativní účastnický certifikát. Platba se provádí uhrazením zálohy na účet a to ve výši 2.000,- Kč s následovným doplatkem.

Obsah
Výběrová degustační řada obsahuje 20 vzorků z Irska, USA, Japonska a Skotska.

© 2024 All rights reserved, Pictures by Pixabay GmbH
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!